Karlstads pastorat

Beskrivning

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi en vikarierande kyrkomusiker till Alster-Nyedsbygdens församling då vår nuvarande kyrkomusiker kommer vara föräldraledig. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar, och en stor del av tjänsten är körledning. Fyra körer ingår i tjänsten; Nyeds kyrkokör, solsångarna (dagtid) samt två barnkörer. Deltagande i viss barnverksamhet och pianoelev ingår också i tjänsten. Körverksamheten sker främst i Molkom, orgel- och pianospel i Alster, Nyed och Älvsbacka kyrkor. Kyrkomusiken är en viktig del av församlingslivets utveckling och du deltar i flera olika verksamheter. Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger. Huvudsakligen är arbetet förlagd inom Alster- Nyedsbygdens församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Tjänsten har sin bas i Molkom, med resor till de andra kyrkorna.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Det är viktigt att du vill jobba med musik och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Det är viktigt att du är trygg i orgel- och pianospel, samt att du kan leda psalmsång. Du behöver också ha erfarenhet från att leda körer med sångare i olika åldrar. Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att både kunna arbeta självständigt och tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Övrigt

Vikariatet sträcker sig till och med 28 februari 2020 med möjlighet till förlängning. Löpande tillsättning tillämpas.

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, madeleine.hyllengren@svenskakyrkan.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3
Kontakt
  • Madeleine Hyllengren Larsson, Församlingsherde, 054-14 15 02
Publicerat 2019-03-11
Sista ansökningsdag 2019-04-30

返回职位空缺页面