Karlstads pastorat

Beskrivning

Då en av våra medarbetare har gått i pension söker vi nu en komminister till Västerstrands församling. Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är inriktad på att vidareutveckla arbetet med vuxna i framförallt Västerstrands församling. Tjänsten innefattar också arbete med barn- och ungdomsgrupper, konfirmander, gudstjänster och förrättningar. Som komminister arbetar du i nära samarbete med det egna arbetslaget såväl som med präster inom hela pastoratet, volontärer och andra aktörer. Att bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten är således en central del i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan och har erfarenhet av ett allsidigt församlingsarbete, dig som vill tänka nytt i församlingen, och möta människor i kyrkan men också på andra platser i vår församling. Du har en personlig mognad, förmåga till teologisk reflektion och ett starkt engagemang för människor. Viktigt är att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. Vidare är du flexibel, självgående och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och du har administrativ vana. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Vid frågor som rör tjänsten kontakta gärna församlingsherde Johan Husberg på tel. 054-14 19 52.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter övererenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/12
Kontakt
  • Johan Husberg, 054-141952
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-09-11

Tilbage til Ledige stillinger