Karlstads pastorat

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Totalt i organisationen är vi ca 160 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda, inom administrationen är vi cirka 20 medarbetare. Administrationen är en stödfunktion för våra övriga verksamheter och vi söker nu en bemanningsplanerare som en del av vårt team.

Arbetsuppgifter

Som bemanningsplanerare har du en viktig roll inom Karlstads pastorat. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för bemanningsprocessen, boka ut vikarier till våra olika verksamheter samt planera för den övergripande bemanningen i pastoratet. Tjänsten är nyinrättad och kommer att innebära omväxlande arbetsuppgifter. Arbetet innebär daglig kontakt med personal i pastoratets olika församlingar och verksamheter. Du arbetar serviceinriktat och i nära samarbete med pastoratets chefer och medarbetare i frågor som rör bemanning. Du har en helhetsbild av pastoratets schemaläggning och ansvarar för en proaktiv utveckling av vakanstäckning och bemanningsplanering på både kort och lång sikt. Du är administratör för de system Karlstads pastorat använder för schemaläggning och vikariehantering.

Arbetstiden är i huvudsak på dagtid, viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har lägst gymnasiekompetens och bör ha erfarenhet inom service och att arbeta med administrativt stöd. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av bemanningsplanering, vikarieanskaffning och/eller schemaläggning. Du är en mycket skicklig administratör och duktig systemanvändare och som person är du strukturerad, självgående och flexibel. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar istället för att se problem i olika situationer. Du har god social kompetens, uttrycker dig väl i tal och skrift och är van vid att arbeta med dator och telefon som dina främsta arbetsverktyg. Du har även god förståelse för Svenska kyrkans uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig och vill bli vår nya kollega? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta HR-chef Helena Strandberg på telefon 054-14 14 55 eller HR-generalist Sandra Björlin på telefon 054-14 14 48.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/12
Kontakt
  • Sandra Björlin, HR, 054-14 14 48
  • Helena Strandberg, HR-chef, 054-14 14 55
Publicerat 2018-11-23
Sista ansökningsdag 2018-12-19

Return to job vacancies