Karlstads pastorat

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi en komminister till Väse-Fågelviks församling. Församlingen består till stor del av landsbygd, där andelen yngre familjer ökar. Det finns två samhällen Väse och Skattkärr, där det finns barnomsorg och skolor. I församlingen finns ett gott ekumeniskt samarbete och två vackra kyrkor, Väse och Östra Fågelvik.

Arbetsuppgifter

Som komminister hos oss blir du en del av ett kreativt arbetslag som består av 10 personer. Vi söker dig som finner glädje i att möta och samspela med människor i alla åldrar, arbeta med gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmander. Konfirmandarbetet bedrivs övergripande över hela pastoratet och du kommer att vara en del av det teamet. Du kommer att möta människor i öppen verksamhet och i grupper av olika slag både i kyrkan och på andra arenor. Arbetstiden är schemalagd, kvällar och helger ingår. Huvudsakligen är arbetet förlagt inom Väse-Fågelviks församling och du har ditt arbetsrum i Väse. Arbetsuppgifter inom andra församlingar i pastoratet förekommer.

Kvalifikationer

Du är prästvigd inom svenska kyrkan, har vigselbehörighet samt tidigare erfarenhet av arbete som församlingspräst. Som person är du flexibel, ansvarsfull, har en positiv inställning samt förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning.

Övrigt

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, madeleine.hyllengren@svenskakyrkan.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Väse-Fågelvik
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4
Kontakt
  • Madeleine Hyllengren Larsson, Församlingsherde, 054-14 15 02
Publicerat 2019-02-13
Sista ansökningsdag 2019-03-17

Takaisin avoimiin työpaikkoihin