Karlstads pastorat

Vi söker nu en ny kollega till Alster-Nyedsbygdens församling - en församling som sträcker sig till vackra Älvsbacka i norr och där landsbygden knyts ihop med två samhällen, Ulvsby och Molkom. 

I arbetslaget finns en god gemenskap och för oss är det en självklarhet att samarbeta i stort och smått. Vi är ett kreativt gäng där nya tankar och lösningar aldrig långt borta. Här är kyrkan en självklar del av samhället och vi arbetar för att vara en del i församlingsmedlemaras vardag även utanför kyrkans egna lokaler. För oss är det viktigt att församlingens nya diakon vill vara en del av den samhörighet som genomsyrar bygden och församlingen med alla dess aktörer och invånare.

 

Arbetsuppgifter 

Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter. Att samverka i församlingens olika verksamheter är något som medarbetarna i Alster-Nyed värnar om, så utöver de sedvanliga diakonala arbetsuppgifterna deltar man i övrig församlingsverksamhet. 

Arbetet som diakon i Alster-Nyedsbygden bjuder på god variation i arbetsuppgifter, det finns många väl etablerade projekt och samarbeten som du tar över men du har även möjlighet att hitta nya sätt att verka på i församlingen. Det som är viktigt är att det ska finnas en bredd i arbetet för att vara en kyrka för alla. Ett gott exempel är samarbetet vi har med skådespelarlinjen på Molkom folkhögskola som tillsammans med oss åker runt på skolor och äldreboenden med påsk- och julspel. Varje tisdag bjuder vi på kaffe och gemenskap på torget i Molkom och under julen åker diakonen hem till äldre församlingsmedlemmar och delar ut julblommor.

Självklart är gudstjänstlivet är en viktig del av tjänsten och är ständigt under utveckling. Diakonen förväntas delta i gudstjänstarbetet tillsammans med övriga medarbetare. Hos oss är det naturligt att vi hjälps åt i allt från att koka kaffe till att hålla en minnesvärd gudstjänst.  

Du är ensam diakon i församlingen men ingår i ett pastoratövergripande samarbete med alla diakoner i Karlstads pastorat. Här finns möjligheten att delta i större pastoratsövergripande projekt, som nattboendet Vintervärme, Stadsmissionen, Ungdomsbussen och familjeverksamhet. 

I Karlstads pastorat genomsyras alla verksamheter av ett diakonalt förhållningssätt. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har erfarenhet inom det diakonala fältet, samt ett teologiskt förankrat diakonalt förhållningssätt. För att trivas i rollen ska du vara flexibel och både vilja utveckla nuvarande samt skapa nya verksamheter. Du ska även kunna bygga nätverk och relationer. Som person bör du vara flexibel, öppen och tycka om att arbeta gemensamt med andra människor både i församlingen och i arbetslaget. För oss är det viktigt att sätta laget framför jaget. 

Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs att arbeta både självständigt men också i team. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet. Du är även skicklig i både kommunikation och i möten med andra människor. Vi söker dig som besitter en god social kompetens, har ett öppet förhållningssätt och en vilja att möta människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. 

Om oss 

Alster-Nyedsbygdens församling är en del av Karlstads pastorat som består av fem församlingar, tre i staden och två på landsbygden. Pastoratet består också av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. 

Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Just nu genomgår enheten Regnbågsnyckeln - en certifiering i HBTQI+-frågor. 

Tjänstens omfattning 

Tjänsten omfattar 100 procent. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid, kvällar och helger ingår.

Övrigt 

B-körkort är ett krav. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag. 

Din ansökan ska innehålla Diakonbrev, CV, personligt brev och tre referenser. 

Sista ansökningsdag är 31 maj 2024

Kontakt 

Susanne Skogstam, Församlingsherde, 054-14 14 16 
Jasemin Oktav, HR-generalist, 054-14 14 53 
Anders Ekelund Carlsson, Kyrkans Akademikerförbund, 054 -51 24 21
Eva Bonander, Vision, 056 - 02 72 09

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/12
Kontakt
  • Susanne Skogstam, församlingsherde, 054-141416
  • Jasemin Oktav, HR, 054-141453
Facklig företrädare
  • Eva Bonander, Vision, 056-027209
  • Anders Ekelund Karlsson, KyrkA, 054-512421
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb