Karlstads pastorat

Vi söker nu en ny kollega till Västerstrands församling - en spännande församling rik på mångfald i Karlstads västra delar. Mitt i detta område ligger Västerstrandskyrkan som en knytpunkt mellan olika stadsdelar. 

Här får du arbeta i en stadskyrka i ett kreativt och stabilt arbetslag som tar hand om varandra och delar på glädjeämnen och utmaningar. Här är nya tankar och lösningar aldrig långt borta. Med kyrka och församlingshem under samma tak får det plats mycket verksamhet för alla åldrar. Många barngrupper och körer, gudstjänster flera gånger varje vecka och ett välbesökt café. Stadsdelarna runt omkring är mångkulturella och församlingen har många kontakter med andra aktörer i samhället på olika sätt. 

Arbetsuppgifter

Som församlingsassistent i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag inom församlingen. Rollen som församlingsassistent/pedagog i församlingsarbete innebär hos oss att du arbetar med barn och unga (0-18 år). Idag är arbetet förlagt huvudsakligen till konfirmandarbete samt ungdomsverksamhet men innefattar också barnverksamheten och arbetslagets gemensamma verksamhet. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Arbete kan även förekomma i övriga delar av pastoratet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, alternativt utbildad pedagog eller dig som har
erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan. Du bör ha god pedagogisk förmåga och trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp, samt ha god administrativ förmåga. Vi söker dig som finner glädje i att möta barn och unga och tillsammans med övriga medarbetare skapa mötesplatser i kyrka och församling, men också på andra arenor. Du är trygg, flexibel och kreativ, samt har lätt för samarbete med andra. En vuxen förebild för de barn och unga du möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Våra värderingar är centrala i rollen som pedagog och i vår församlingsverksamhet. Att du delar dessa värderingar samt är medlem i Svenska kyrkan ser vi som en självklarhet. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet.

Om oss 

Västerstrands församling är en del av Karlstads pastorat som består av fem församlingar, tre i staden och två på landsbygden, vidare finns även vår kyrkogårdsförvaltning och administration. 

Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Just nu genomgår enheten Regnbågsnyckeln - en certifiering i HBTQI+-frågor. 

Övrigt

Vikariatet är en heltidstjänst som stäcker sig från den 15 augusti 2024 till 19 januari 2025. Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag 21 maj. Välkommen med din ansökan!

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.com


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Anneli Magnusson på tel. 054-141922


I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-01-19
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/13
Kontakt
  • Anneli Magnusson, församlingsherde, 054-141922
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb