Karlstads pastorat

Beskrivning

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en diakon till Norrstrandskyrkan där vi är ett arbetslag på 10 medarbetare. Norrstrands församling har ytterligare tre distrikt utöver Norrstrand och har totalt ca 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter samt att medverka vid gudstjänster.

Norrstrandskyrkan är församlingens huvudkyrka och har ett rikt gudstjänstliv. Gudstjänstlivet är under utveckling och distriktets diakon förväntas delta i
gudstjänstarbetet tillsammans med övriga medarbetare.

Inom Norrstrands församling finns tre diakontjänster, som var och en ansvarar över sitt distrikt. Diakonerna ingår i funktionsenheten inom pastoratet och och har olika pastoratsövergripande ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har erfarenhet inom det diakonala fältet. För att trivas i rollen ska du ska vara flexibel och både vilja utveckla nuvarande samt skapa nya verksamheter. Du ska även kunna bygga nätverk och relationer.

Vi lägger stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och att du trivs att arbeta både självständigt men också i team. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet. Vi söker dig som besitter en god social kompetens, har ett öppet förhållningssätt och en vilja att möta människor.

Övrigt

Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta församlingsherde Börje Axelsson på tel. 0705-856024.

Sista ansökningsdag 25 oktober

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Ansök via: karlstadspastorat.varbi.comAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/9
Kontakt
  • Börje Axelsson, församlingsherde, 0705-856024
Publicerat 2020-10-01
Sista ansökningsdag 2020-10-25

Retour aux postes vacants