Karlstads pastorat

Vill du vara ansiktet utåt och värdesätter ett gott värdskap? Då är rollen som församlingsvärd något för dig!

Om oss

Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.

I de centrala delarna av Karlstad ligger Domkyrkan med församlingshuset mitt emot. I församlingen ingår även stadsdelen Viken med Vikenkyrkan. Församlingen är präglad av ett variationsrikt gudstjänstliv och en mångfaldig verksamhet. 

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som församlingsvärd är varierande och arbetet är både högt och lågt. Tjänsten innebär att ansvara för livsmedelshantering som planering och tillagning av mat och fika i samband med både mindre och större arrangemang. Det ingår också servering vid församlingsaktiviteter som luncher, konfirmander och körer men också service internt. Du har också ansvar för samordning av inköp och fakturahantering av de varor som köps in. Även tvätt- och strykning ingår.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av att laga mat och baka åt många, har någon utbildning inom livsmedel eller erfarenhet av att arbeta i kök. Du ska också ha kunskap om regler kring hantering av råvaror och livsmedelshygien. Kunskap om regelverket HACCP är meriterande. 

Som person behöver du vara öppen, ha god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar. Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare och det är  därför viktigt att du har god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik och lösningsorienterad. Du är ordningsam och har god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

 

Övrigt

Du kommer att ha din placering i Domkyrkans församlingshus. Arbetstiden är schemalagd där även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Sista ansökningsdag 25/4-2024


Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/8
Kontakt
  • Johan Husberg, församlingsherde, 054-141952
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb