Karlstads pastorat

Tycker du om att laga mat och baka och trivs i liv och rörelse? Då ska du söka tjänsten som Församlingsvärd i Barnens katedral!

Beskrivning

Nu söker vi en församlingsvärd till Barnens katedral/Kroppkärrskyrkan som tillhör Norrstrands församling. Arbetslaget består av åtta medarbetare som arbetar tillsammans för att skapa bra verksamhet och värde för både stora och små. Här är alla välkomna trots att namnet skvallrar om att vi inriktar oss till de yngre. Barnens katedral är en arbetsplats med mycket fart och kreativitet. 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som församlingsvärd i Barnens katedral möter du många människor - både kollegor och stora och små besökare. Församlingen har mycket barnverksamhet och det är därför viktigt att du tycker om liv och rörelse. I församlingen arbetar arbetslaget mycket tillsammans och du blir en del av ett team och en gemenskap. Vi arbetar tillsammans med att planera exempelvis gudstjänster och andra verksamheter.

I rollen som församlingsvärd ansvarar du för mat och fika till besökare och deltagare. Det innebär att du planerar och lagar mat och fika till olika verksamheter som exempelvis soppluncher, körer och café. I arbetsuppgifterna ingår även inköp av varor som behövs men också tvätt och strykning.

Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka till många personer, både till barn och vuxna. Du ska vara utbildad inom livsmedelshantering eller ha tidigare erfarenhet av att arbeta i kök. Du ska också ha kunskap om regler kring hantering av mat och råvaror. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.

 

Kvalifikationer

Som person behöver du vara utåtriktad, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Du kommer arbeta nära kollegor, församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och har en vilja att hjälpa till i församlingen när det behövs. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

 

Övrigt

Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår.

Tjänsten är på deltid på 85%. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat. Vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag är 5/5 -2024

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 85%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/9
Kontakt
  • Börje Axelsson, församlingsherde, 0705-856024
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb