Karlstads pastorat

Beskrivning

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Vi söker nu en vikarierande församlingsassistent till Västerstrands församling där vi är ett arbetslag på 14 medarbetare. Västerstrands församling innefattar också Samtalsakuten och Sjukhuskyrkan som tillsammans blir totalt ca 17 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som församlingsassistent i församlingen blir du en del av ett kreativt arbetslag inom församlingen.
Rollen som församlingsassistent/pedagog i församlingsarbete innebär hos oss att du arbetar med barn och unga (0-18 år). Du kommer att få ett intressant och utmanande arbete genom att vara med och utveckla det pedagogiska arbetet gällande barn, unga. I församlingen kommer du bidra till lärande och undervisning i kristen tro i alla åldrar. Idag är arbetet förlagt huvudsakligen till konfirmandarbete samt ungdomsverksamhet men innefattar också barnverksamheten och arbetslagets gemensamma verksamhet. Pastoratet jobbar med att bli certifierade i regnbågsnyckeln och du kommer att vara en del i arbetet kring det i Västerstrands församling. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Arbete kan även förekomma i övriga delar av pastoratet. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, alternativt annan pedagogisk utbildning eller dig som har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan. Du bör ha god pedagogisk förmåga och trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp, samt ha god administrativ förmåga. Vi söker dig som finner glädje i att möta barn och unga och tillsammans med övriga medarbetare skapa mötesplatser i kyrka och församling, men också på andra arenor. Du är trygg, flexibel och kreativ, samt har lätt för samarbete med andra. En vuxen förebild för de barn och unga du möter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Våra värderingar är centrala i rollen som pedagog och i vår församlingsverksamhet. Att du delar dessa värderingar samt är medlem i Svenska kyrkan ser vi som en självklarhet. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i såväl tal och skrift, samt ha grundläggande kunskaper i office-paketet

Övrigt

Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7
Kontakt
  • Johan Husberg, församlingsherde, 054-141952
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb