Karlstads pastorat

Beskrivning

Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.

I de centrala delarna av Karlstad ligger Domkyrkan med församlingshuset mitt emot. I församlingen ingår även stadsdelen Viken med Vikenkyrkan, samt Herrhagen och Råtorp. Församlingen är präglad av ett variationsrikt gudstjänstliv och en mångfaldig verksamhet. Till Domkyrkoförsamlingen söker vi nu en ny församlingsvärd till centrums distrikt.

 

Arbetsuppgifter

Rollen som församlingsvärd innebär att vara församlingens ansikte utåt kopplat till gott värdskap. Du har ansvar för livsmedelshantering såsom bakning och beredning av förtäring i samband med gudstjänster, samlingar och större arrangemang. I rollen ingår även servering vid församlingsaktiviteter som luncher, församlingskvällar, konfirmander, körer samt caféer.
Du har ansvar för samordning av inköp och fakturahantering av de varor som behövs i ditt arbete. Även tvätt- och strykning ingår i dina arbetsuppgifter.

Rollen innebär nära samarbete med vaktmästeri och vissa vaktmästarsysslor kan ingå som t ex öppning och stängning av kyrkan, hantering av ljud- och konferensanläggningen i församlingshuset.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är bra på att laga mat och baka, har minst gymnasiekompetens samt tidigare erfarenhet av att arbeta i storkök. Du bör också ha kunskap om regler kring hantering av mat/ råvaror och livsmedelshygien.


Som person behöver du vara öppen, ha en god social kompetens och ett öppet förhållningssätt. Du trivs med att jobba med mat och människor och har en vilja att bygga relationer. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.
Du kommer arbeta nära församlingens olika yrkesgrupper och frivilliga medarbetare. Det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du även vara flexibel, initiativrik, lösningsorienterad och van vid att arbeta självständigt. Du är ordningsam och har god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Övrigt

Du kommer att ha din placering i Domkyrkans församlingshus men tjänstgöring kan ske i hela pastoratet. Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/8
Kontakt
  • Kristina Traulsen, församlingsherde, 054-141417
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb