Karlstads pastorat

Kyrkogårdsförvaltningen i Karlstads pastorat söker en administratör till kyrkogårdsexpeditionen att förstärka vårt team med. Är du en person som är duktig på att möta människor och gillar att jobba i en miljö där samarbete och teamkänsla är viktigt? Då kan jobbet som kyrkogårdsadministratör vara rätt för dig! 

Arbetsuppgifter

På kyrkogårdsexpeditionen arbetar man med frågor som rör gravsättningar, begravningar och frågor från allmänheten. En stor del av arbetet innebär att ha kontakt med anhöriga, frågor kring gravar, gravsättning, skötsel eller andra frågor om begravningsverksamheten.

Du kommer vara en del i ett team på fyra personer som arbetar med olika funktioner på kyrkogårdsexpeditionen. Som kyrkogårdsadministratör har du kontakt med andra medarbetare inom organisationen, begravningsentreprenörer och andra förvaltningar. Vi arbetar i olika administrativa system, så du bör ha goda kunskaper i att arbeta i en modern datamiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen och erfarenhet av administrativt arbete. 

Du är strukturerad och kommunicerar tydligt i svenska språket, i såväl tal som skrift och kan enkelt anpassa dig till olika situationer och människor. Vi ser även att du behärskar att prata engelska.
Du är pålitlig, målinriktad med en hög arbetsmoral.

Inom kyrkogårdsförvaltningen bedriver vi en verksamhet som är till för alla oavsett religionstillhörighet eller om man ej är troende.

Som medarbetare på kyrkogårdsexpeditionen behöver du ha en god social kompetens. Du har ett öppet förhållningssätt gentemot de människor du möter. Du är lugn, trygg och samarbetar väl med andra, samt uppmärksam och tillmötesgående i dina kontakter. Du är strukturerad och noggrann med att rutiner följs på ett korrekt sätt. Flexibilitet och ett lösningsorienterat tankesätt när du möter oförutsedda händelser är av stor vikt.

För att passa in i rollen vill vi att du är en person som tar initiativ och har förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är bra på att bygga relationer och teamkänsla och du trivs i en miljö där samarbete är viktigt. Vi möter människor i sorg och lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Det är meriterande om du har erfarenheter av kyrkogårds- och begravningsverksamhet. 
Det är viktigt att du har en förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. 
B-körkort är ett krav. 

Villkor

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid.
Främjande friskvård är viktigt för oss på Karlstads pastorat och vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder alla våra anställda friskvårdsbidrag.
Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansökan sker via: https://karlstadspastorat.varbi.com/ sensast den 31 maj 2024

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/11
Kontakt
  • Elna Forsberg, Kyrkogårdschef, 054-141987
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb