Karlstads pastorat

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Totalt i organisationen är vi ca 170 helårsanställda och drygt 100 förtroendevalda. Till vår Domkyrkoförsamling söker vi nu en diakon som vill vara med och utveckla vårt församlingsliv.

Arbetsuppgifter

Som diakon i Karlstads pastorat ger du stöd till människor i olika livssituationer och fungerar som en röst för de svaga i samhället. I diakonens roll ingår att ge stöd genom själavårdssamtal, leda sorgegrupper och andakter samt att medverka vid gudstjänster och högmässor. Du har din arbetsplats i församlingshuset mittemot Domkyrkan i Karlstad och på enheten är ni två diakoner. Under veckan har du nära samarbeten med kollegor i hela pastoratet, frivilliga och andra samhällsaktörer.

Som diakon hos oss blir du dessutom en viktig person i arbetet med att utveckla ideellt medarbetarskap och att skapa och driva gruppbaserade verksamheter i Domkyrkoförsamlingen. Att vara tillgänglig för människor och möta dem där de är, är centralt i tjänsten. Arbetsplatsen tillhör centrums distrikt men tjänstgöring i hela Karlstads pastorat kan förekomma. Helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är vigd diakon inom Svenska kyrkan och har bred erfarenhet inom det diakonala fältet. Vi tror att du är en jordnära, stabil och prestigelös person. Du är flexibel och bekväm med arbete i olika kontexter och skapar engagemang och delaktighet i det diakonala uppdraget. Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga, relaterar till andra människor på ett lyhört sätt och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vidare är du skicklig både i kommunikationen och i möten med andra människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Självklart är du medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta församlingsherde Kristina Traulsen på tel. 054-14 14 17.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5
Kontakt
  • Kristina Traulsen, församlingsherde, 054-141417
Publicerat 2019-04-01
Sista ansökningsdag 2019-05-01

Wróć do ofert pracy