Karlstads pastorat

Beskrivning

Karlstads Pastorat består av fem församlingar, gemensam administration och kyrkogårdsförvaltning. Vi har drygt 50 000 medlemmar, ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Verksamheterna leds övergripande av Domprosten. I våra församlingar och enheter har vi församlingsherdar/enhetschefer. Till våra landsbygdsförsamlingar Alster -Nyed och Väse -Fågelvik söker vi nu en församlingsherde då vår nuvarande går vidare till nytt uppdrag inom Svenska Kyrkan. Arbetslaget består av ca 15 personer fördelat på de två församlingarna.

Arbetsuppgifter

Som församlingsherde har du verksamhetsansvar där du leder, fördelar och planerar arbetet för dessa två församlingar. Du företräder Domprosten i församlingsrådet. Vidare ingår ekonomi- och budgetansvar för enheten samt ett personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. I arbetet ingår också församlingsvårdande uppgifter, liksom att leda gudstjänster och förrättningar. Du kommer vara enhetens ansikte utåt och komma i kontakt med allmänhet och media. Du är en av fyra församlingsherdar och ingår i pastoratets ledningsgrupp där du tillsammans med dina chefskollegor och Domprost är en del av det övergripande operativa och strategiska arbetet för pastoratet.

God samverkan mellan församlingsherdar och församlingar är viktigt och vi ser våra resurser som gemensamma. Som församlingsherde är du både en del av verksamheten och en arbetsgivarföreträdare. Vi söker nu dig som är en god ledare och kan organisera församlingarnas arbete, samtidigt som du som arbetsgivarföreträdare deltar i ledningens strategiska arbete. Som person är du en god inspiratör för förändring, bra på att bygga relationer och vill tillsammans med Karlstads pastorat bygga kyrka för framtiden på landsbygden.

Du är tydlig i ditt ledarskap, en god administratör och har god it-vana. Du bör vara både flexibel och ordningsam. 

Kvalifikationer

Du är präst i Svenska Kyrkan och bör ha flera års erfarenhet av prästarbetet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledarskap och gärna genomgått kyrkoherdeutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har en god förmåga att planera, administrera och fatta beslut. Du som person är kommunikativ, flexibel, har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Som ledare har du ett tydligt och relationsskapande arbetssätt och arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje. Du har goda språkkunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.Övrigt

B-körkort är ett krav. Du behöver ha en god administrativ förmåga och vara van att arbeta i verksamhetssystem. Det är en förutsättning att du kan arbeta med office-paketet och Microsoft365. Arbetstiden är heltid. Vi har reglerad och flexibel arbetstid.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Välkommen med din ansökan via Varbi.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/14
Kontakt
  • Dan Fredriksson, Domprost, 054-141411
  • Madeleine Hyllengren, Församlingsherde, 054-141502
  • Veronica Huatorpet, HR-specialist, 054-141453
Publicerat 2022-09-06
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Tillbaka till lediga jobb