Karlstads pastorat

Beskrivning

Inom Karlstads pastorat finns fem församlingar, tre stadsförsamlingar och två landsbygdsförsamlingar. Vidare finns också en kyrkogårdsförvaltning och en administrativ enhet. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar. Som arbetsgivare är bla vårt främjande friskvårdsarbete en viktig del.


Vi söker nu en församlingspedagog/pedagog till vår landsbygdsförsamling Alster-Nyed.

Arbetsuppgifter

Vi söker en skicklig pedagog till vårt engagerade arbetslag i Alster- Nyedsbygdens församling. Hos oss kommer du få ett intressant och utmanande arbete genom att vara med och utveckla det pedagogiska arbetet gällande barn, unga och vuxna, främst i Molkom. I församlingen kommer du bidra till lärande och undervisning i kristen tro i alla åldrar. Du kommer att arbeta med öppen förskola, spädbarnsrytmik samt med grupper för skolbarn. Konfirmander och unga ledare är en av dina viktiga uppgifter. Att utveckla och driva församlingens samarbete med skola och förskola ingår också i tjänsten. I församlingen har vi utarbetat en pedagogisk plan gällande arbetet med Barnens bästa Bibel, du kommer att få vara en del av det fortsätta arbetet kring detta. Utveckling av våra gudstjänster för små och stora kommer också att vara en av dina meningsfulla uppgifter. Läger- kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. I tjänsten ingår även att ha verksamhet riktade till vuxna. Arbete och samverkan i andra delar av pastoratet förekommer bla genom Mersmak, som är pastoratets konfirmandarbete.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är församlingspedagog eller har en pedagogisk utbildning tex lärarexamen. Du ska ha god pedagogisk förmåga. Du är driven, utåtriktad och har lätt för att knyta och bibehålla kontakter med människor. Att du kan arbeta både självständig och i grupp är centralt. Du är strukturerad och har en god administrativ förmåga. 

Att du har förmåga till flexibilitet är nödvändigt i vårt lilla arbetslag där vi ibland får ställa om och ändra verksamheten på kort varsel för att hjälpa varandra. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av att ha arbetat i församling är meriterande. Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och dela Svenska kyrkans tro och värdegrund. Det är viktigt att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, samt har grundläggande kunskaper i office-paketet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Arbetstiden är schemalagd, även kvällar och helger ingår. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom våra anställda friskvårdsbidrag.

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag! 

 

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/13
Kontakt
  • Madeleine Hyllengren, församlingsherde, 054-141502
  • Veronica Huatorpet, HR-specialist, 054-141453
Publicerat 2022-08-30
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Tillbaka till lediga jobb